Του παππού μου το κάγκελο

Παππούς Σκαρφαλώνει στην Κηφισίας 1η πράξη

26 Οκτώβρη του 2011 μεσημεράκι στην Κηφισίας στο ύψος του ΟΤΕ. Ο παππούς στην Φωτογραφία θέλει να περάσει τον δρόμο σε σημείο που δεν έχει διάβαση αλλά νησίδα με διπλή προστατευτική μπάρα. Κάθε κατεύθυνση 3 λωρίδες. Κάθε λωρίδα αυτοκίνητα που  τρέχουν το λιγότερο με 50Km/ώρα.

Ο παππούς θέλει να κλέψει δρόμο. Θέλει να πάει απέναντι στην τράπεζα. Θέλει να κλέψει και στην ουρά στην τράπεζα. Ο παππούς αυτός ψηφίζει. Ο παππούς αυτός έχει εγγόνια. Ο παππούς αυτός πείνασε στην κατοχή αλλά το ’81 έβαλε τα παιδιά του στο Δημόσιο “πηδώντας” από το παράθυρο. Προς τα μέσα.

Ο παππούς έχει να σου πει ιστορίες για τα χρόνια του ’60. Ο παππούς αυτός ήταν σκαρφαλωμένος σε παρόμοια νησίδα το ’74 στην Λ. Συγγρού περιμένοντας τον “σωτήρα” Καραμανλή. Μερικές μέρες αργότερα ξαναπήγε και περίμενε τον Α. Παπανδρέου.

Ο παππούς είναι συνταξιούχος αλλά τα ‘χει κλειστά τα φράγκα στην Τράπεζα και κάθε μέρα πηγαίνει και ρωτάει τον κουστουμάτο διευθυντή μήπως κινδυνεύουν “οι κόποι μιας ζωής”. Ο παππούς μια ζωή στα… κάγκελα.

Αυτός ο παππούς που όλοι έχουμε μέσα μας πρέπει να πεθάνει. Όπως πάει θα πεθάνει από ατύχημα. Τροχαίο?  Πιστωτικό ? δεν ξέρω. Αλλά ώρες ώρες σκέφτομαι πως εάν δεν αλλάξουμε την κακή μας νοοτροπία ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ θα μας διαβάσει ο παπάς το Ἄμωμοι ἐν ὁδῷ, ἀλληλούϊα.

Παππούς Σκαρφαλώνει στην Κηφισίας 2η πράξη
Παππούς Σκαρφαλώνει στην Κηφισίας 3η πράξη

4 thoughts on “Του παππού μου το κάγκελο”

  1. Δεν σταματάς ποτέ να σκέφτεσαι.
    Ευτυχώς η σκέψη σου παραμένει γόνιμη και δημιουργική.

  2. Καταπληκτικό άρθρο!! Για τον παππού αυτόν τον κουρασμένο πρέπι να σηκωθείς στο λεοφωρείο, για να κάτσει κι αν τολμήσεις να μην το κάνεις θα σου ρίξει καντήλια!!! Γιατί αυτός έζησε μια ζωή δουλεύοντας και κουράστηκε για την πατρίδα…Είδες όμως για να κόψει δρόμο τι ζογκλερικό μπορεί να κάνει;

  3. Pingback: ΦΩΤΟ: Ο παππούς πηδάει τις μπάρες στην Κηφισίας | tsantiri

  4. Οι κανόνες καλής συμπεριφοράς δεν καταλύονται εν όψει της κακής συμπεριφοράς ενός ηλικιωμένου. Απαντώ στο σχόλιο της Κατερίνας για το λεωφορείο.
    Το δυστύχημα στην περίπτωση μας είναι πως η συνείδηση των νέων ανθρώπων είναι τόσο γερασμένη και κουρασμένη, προτού ακόμη παραγάγουν και προσφέρουν. Η συνείδησή τους έχει βγει από μόνη της στην σύνταξη. Πρόκειται για καταστροφικό συνδυασμό νεανικής αποχαύνωσης και γεροντικής ανίας. Πόσο μάλλον, όταν το 50% και πλέον του πληθυσμού της χώρας είναι άνθρωποι τρίτης ηλικίας!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version