Πάμε σε εκλογές – Το σύνδρομο της εκκίνησης

Το ασφαλιστικό εκκρεμεί, τα ομόλογα κρύβουν φίδια, τα βιβλία ιστορίας είναι σαν τα μούτρα τους, υγεία δεν έχουμε, τα νοσοκομεία κλειστά και έρημα λόγω διακοπών, ο τουρισμός θα μπει σε μαρασμό από την ακρίβεια, οι επενδύσεις σκατά…. και τόσα άλλα.

Τελικά αυτός ο τόπος νομίζω ότι πάσχει από το “σύνδρομο της ανεκτέλεστης εκκίνησης”.

Θα ήθελα μια μέρα να δω κάποιον πολιτικό να βγαίνει με σθένος και σιγουριά για τον εαυτό του και το πρόγραμμα που θα πρεσβεύει και να πει:

“Κύριοι ότι έγινε τόσα χρόνια έγινε. Πάμε προς μια νέα προσπάθεια που θα αποδίδει καρπούς κάθε χρόνο για την γενιά και για τις γενιές που θα έπονται την σημερινή.”

Καλλογιάνης - Οι κάλπες στον ώμο

“Ιστορικές Στιγμές”: Ο βουλευτής της ΝΔ Ελ. Καλογιάννης αρπάζει την κάλπη ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου φωνάζει από την πρωθυπουργική έδρα, κατά τη διαδικασία εκλογής του κ. Χρ. Σαρτζετάκη, το 1985

Ας αρχίσουν με την πρώτη δημοτικού ή καλύτερα με τα νεογέννητα.

Δηλαδή πόσο πρέπει να πληρώνουμε για να γεννηθεί ένα παιδί. Δεν μπορούμε να έχουμε μαιευτήρια ισάξια με τα ιδιωτικά ? Δεν μπορούμε να έχουμε παιδικούς σταθμούς σε όλη την χώρα? Τόσοι άνθρωποι σπουδάζουν κάθε χρόνο βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, επαγγέλματα πρώτα στην ανεργία και συγχρόνως  δεν έχουμε που να αφήσουμε τα παιδιά μας.

Ας πάμε σιγά σιγά για μιαν Ελλάδα καλύτερη μετά από 18 – 20 χρόνια, τώρα που ζουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να κάνουν υπομονή γιατί εάν φύγουν και από την ζωή όλοι αυτοί που έχουνε περάσει και από άλλες καταστάσεις πιο δύσκολες για το ανθρώπινο γένος τότε θα απομείνουν μονάχα αυτοί που έζησαν ανάμεσα σε ρεμούλες, μίζες, ανάξιους πολιτικούς, πονηριά, μπαμπεσιά, ωχαδερφισμό, σταρχιδισμό, κοκ.

Και εάν μείνουμε λοιπόν όλοι εμείς οι νεότεροι σε συνδυασμό με την έλλειψη παιδείας και αρχών θα γίνουμε ο αυριανός κόσμος που θα οδηγήσει ή στον κοινωνικό κανιβαλισμό ή στην εξ αρχής επανίδρυση μέσω αιματηρής επανάστασης εάν βέβαια πρώτα δεν μας αφανίσει – καλύτερα αποβάλει – το ίδιο μας το περιβάλλον.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.