Μαγειρίτσα φρικασέ

Παίρνετε μια συκωταριά από το αρνί που θα σουβλίσετε (άνοιγμα σε νέο παράθυρο).

Πλένετε όλη την συκωταριά και τα άντερα αφού πρώτα τα γυρίσετε ανάποδα χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι (από Αθηναϊκό σουβλάκι) αλλά το βάζετε από την πίσω πλευρά (το καλαμάκι) για να μην τα σχίσετε. !!!

Μυστικό για να μην σας μαυρίσει η μαγειρίτσα
Ανοίγετε την καρδιά στην μέση και την πλένετε για να φύγει το αίμα και προσέχετε να μην κόψετε την σπλήνα αλλά να την βάλετε ολόκληρη.

 

Σπλήνα
αρνίσια καρδιά

Κόβετε τα άντερα με το ψαλίδι της κουζίνας σε μικρό μέγεθος 6-7 cm και όλα τα συκωτοπλέμονα με το μαχαίρι πάνω στο ξύλο της κουζίνας σε μικρά κυβάκια.

Βάλτε λίγο λάδι μέσα στην κατσαρόλα και ρίξτε όλη την κομμένη συκωταριά αφού την αλατοπιπερώσετε για να την σοτάρετε.

Ψιλοκόψτε ένα ματσάκι άνηθο και ένα ματσάκι μάραθο μαϊντανό. Κόψτε 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Πάρτε 2 μαρούλια μεσαία και κόψτε τα σε λίγο πιο μεγάλα κομμάτια από ότι θα τα κόβατε για σαλάτα.

Ρίξτε τα και αυτά στην κατσαρόλα. Προσθέστε 2 ποτήρια νερό και χυμό από μισό λεμόνι. Κατεβάστε την  ένταση  της φωτιάς και αφήστε να σιγοβράσει η μαγειρίτσα μέχρι να μαλακώσουν τα αντεράκια και τα συκωτοπλέμονα. Εάν χρειαστεί νερό προσθέστε αφού πρώτα το ζεστάνετε στον βραστήρα.

Αφαιρέστε μια φλιτζάνα από το ζουμί. Σβηστέ την φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα στο μάτι να “πέσει” αργά.

Χτυπήστε με το πιρούνι σε ένα βαθύ πιάτο  το ασπράδι ενός αυγού. Προσθέστε τον κρόκο και ξαναχτυπήστε.  Ρίξτε σιγά -σιγά το χυμό ενός λεμονιού και συνεχίστε προσθέτοντας το χλιαρό ζουμάκι από την φλυτζάνα.

Ρίξτε σιγά σιγά το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και μην την ανακατέψετε με κουτάλα αλλά σηκώστε την και κουνήστε κυκλικά για να πάει παντού.

Σερβίρετε μονάχα ζεστή και συνοδεύετε με κρύο κόκκινο κρασί.

Καλή όρεξη.

Την συνταγή μας την προσφέρει η κυρά Χριστίνα Καραμέρη, που κατάγετε από τα ψηλά βουνά της Αρκαδίας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version