Ελλάδα - Σερβία 19/8/10 Πηγή: protothema.gr

Κράτος, ΠΑΕ και Χορηγοί ένα ταγκό για τρεις

Πάει καιρός που έπαψα να ασχολούμαι έστω και λίγο με ομάδες, γήπεδα και τα σχετικά. Κάποτε θεωρούσα ότι το να πας να δεις έναν αγώνα αποτελεί, αναλόγου και του περιβάλλοντος, μια καλή εκτόνωσή.  Σε ένα μεγάλο ντέρμπυ θα δεις λίγο θέαμα, θα καβλαντίσεις και λίγο. Το πολύ-πολύ να ρίξεις και κάνα μπινελίκι ή ακόμα καλύτερα να συλλέξεις καμιά ατάκα από τους πιο έμπειρους των κερκίδων. Το να πας στην γειτονιά σου ή στο χωριό σου να στηρίξεις την ομάδα σου είναι και αυτό μια υγιή συμμετοχή στην κοινωνία που ζεις και δραστηριοποιείσαι.

Με τούτα και με εκείνα πάντως μας κάνουν να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο εμείς και τα παιδιά μας. Δώσαμε την θέση μας σε φανατικούς οπαδούς-αλήτες που “σχίζονται” για τις Ανώνυμες Εταιρείες οι οποίες καπηλεύονται τον αθλητισμό…. στον οποίο επαγγελματίες παίκτες και παράγοντες πλουτίζουν κερδίζοντας αμύθητα ποσά και μάλιστα σε καιρό πολύ ισχνών αγελάδων.

Ελλάδα - Σερβία 19/8/10 Πηγή: protothema.gr
Ελλάδα - Σερβία 19/8/10 Πηγή: protothema.gr

Αλήθεια η Eurobank είναι χορηγός σε ομάδα πάλης;  …. Οι Σέρβοι είναι χριστιανοί ; Είναι σύμμαχοι και φίλοι… ; Οι όποιες κατηγορίες και ποινές θα αποδοθούν και θα ανακοινωθούν μετά το μουτομπάσκετ ; Πόσο γελοία τελικά είναι η κοινωνία μας σε όλο αυτό το θέμα του αθλητισμού ; Τελικά τους ξέρουμε ή δεν τους ξέρουμε τους φιλαθλο-ταραξίες ; Οι παίκτες μπορούν να ρίχνουν μπουκέτα σε οποιονδήποτε ; Όρθιους αλλά και ξαπλωμένους αναίσθητους και να παραμένουν ατιμώρητοι ;

Πρόεδροι και παράγοντες ΠΑΕ, Πολιτεία και Χορηγοί έχουν την ευθύνη…. Οι πρώτοι γιατί πίσω από κάθε εταιρεία με αθλητικό προσωπείο κρύβουν το ξέπλυμα χρήματος, το ντόπινγκ, ακόμα και την κάλυψη άνομων πράξεων.  Αλήθεια έχετε δει ποτέ Πρόεδρο ΠΑΕ να καταδικάζετε για χρέη ή για παράνομες συμβάσεις από Ελληνικό Δικαστήριο; Η πολιτεία λοιπόν δεν έβαλε ποτέ εκείνο το μαχαίρι στο κόκκαλο γιατί δεν θα μπορούσε να αντέξει την “λαϊκή οργή” των χρηματοδοτούμενων κατά τα άλλα οπαδών και υποστηρικτών κάθε βρόμικου προέδρου.   Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι χορηγοί. Μου θυμίζουν αγαρινά σκυλιά που συλίζουν τα θύματα του πολέμου με πινακίδες, φανέλες και περισσό budget που όσο κάνει τον κύκλο του…. ασπρίζει…. έτσι για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Και στο τέλος οι ΠΑΕ παρακαλάνε τους απλούς οπαδούς και φίλους μια ομάδας να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας με κόστος όσο ένα μηνιάτικο!  Μα είμαστε καλά…;. Όχι ! Εξ’ ού και το:

“… δεν είμαστε καλά…. δεν έχουμε μυαλό…. είμαστε άρρωστοι…. με…. “

Ναι τελικά όλη η κοινωνία μας είναι άρρωστη και άμυαλη…
Περαστικά μας λοιπόν και καλή ανάρρωση….

1 thought on “Κράτος, ΠΑΕ και Χορηγοί ένα ταγκό για τρεις”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.